EN IDYLL I EN KULTURBYGD

I natursköna Kårsta håller ett nytt bostadsområde på att växa fram. Kårsta Park ligger mitt i ett anrikt kulturlandskap där skog och sjö samsas med öppna landskap. Omgivningarna erbjuder en mängd  friluftsaktiviteter med golfbanor, hästgårdar och fiskesjöar inom räckhåll. Allt detta bara trekvart från Stockholm.

MELLAN STAD OCH LAND

Bostadsområdet Kårsta Park ligger i samhället Kårsta i Vallentuna kommun. Samtidigt som vi befinner oss i natursköna omgivningar på landet, finns staden inom räckhåll. Via Roslagsbanan, buss eller bil tar du dig till Stockholm på 45 minuter. Till Norrtälje tar det en halvtimme.

Alldeles invid Kårsta Park ligger skolan med årskurs 1–6, förskola och Kårstas bibliotek. Nära skolan finns en fotbollsplan som spolas till is vid minusgrader. Bara ett par hundra meter bort, fem minuters promenad från Kårsta Park ligger Bergsjön som är en populär liten badsjö med brygga och strand. I skogarna runt om finns gott om lingon, blåbär och svamp.

Bygdens fotboll och andra friskvårdsaktiviteter sköts av GoIF Kåre, en ideell medlemsförening som driver anläggningen Kårevallen som ligger lättillgängligt för besökare och utövare. Centralt i Kårsta finns ett utegym.

Butiker och vårdcentral finns i Rimbo, endast en kvart bort med bil. ICA Brottby ligger strategiskt placerad med avfart från E18. Bygdegården driver en biograf med modern digital utrustning och är dessutom en perfekt lokal för möten, festarrangemang och andra evenemang.

Välkommen till Kårsta!